Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΑΣ

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Κάποιοι από εμάς χρειαζόμαστε τακτικά αίμα για να εκτελέσουμε απλές καθημερινές δραστηριότητες, να εργαστούμε, να διασκεδάσουμε, να πάμε διακοπές. Κάποιοι από εμάς χρειαζόμαστε αίμα γιατί είχαμε ένα ατύχημα ή χρειάζεται να υποβληθούμε σε κάποια επέμβαση. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 75% του πληθυσμού, μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί μετάγγιση αίματος! (www.ekea.gr).

Από την άλλη, οι περισσότεροι μπορούμε να δώσουμε ό,τι ακριβώς χρειάζεται. Οι περισσότεροι από εμάς, μπορούμε να δώσουμε αίμα και να προσφέρουμε ένα πραγματικό δώρο ζωής σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. Δίνοντας αίμα, βοηθάμε άμεσα 3 συνανθρώπους μας! (www.ekea.gr).

Ας θυμόμαστε ότι με την τακτική και συντονισμένη προσφορά αίματος πετυχαίνουμε τη βέλτιστη διαχείρισή του και εξασφαλίζουμε πως υπάρχει για όλους μας η δυνατότητα να έχουμε άμεση πρόσβαση, οποιαδήποτε στιγμή, σε ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα και παράγωγα αίματος.

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Αναμφισβήτητα λοιπόν, το δώρο είναι όμορφο και όταν το λαμβάνεις αλλά και όταν το προσφέρεις.

Στην αλήθεια αυτή στηρίζεται η καμπάνια «Κάποιοι χρειάζονται αίμα» που οργανώνεται με την πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb (BMS), σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ). Με το μήνυμα «κάποιοι χρειάζονται αίμα για να ζήσουν ελεύθερα», η καμπάνια αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας ως προς τις ανάγκες κάποιων ανθρώπων για μετάγγιση, ενώ παράλληλα γιορτάζει και όλους εμάς που στηρίζουμε αυτή την εκστρατεία προσφέροντας αίμα.

ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

Αρωγός και πρέσβειρα αυτής της τόσο σημαντικής καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι σε όλους όσοι χρειάζονται αίμα, είναι η δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια, Ελεονώρα Μελέτη. «Ας στηρίξουμε όλες και όλοι μας την προσπάθεια αυτή, προσφέροντας απλόχερα το δώρο της ζωής σε όλους όσοι το χρειάζονται! Δώστε και εσείς αίμα, θα είναι το πιο πολύτιμο δώρο που θα δώσετε ποτέ ενώ δεν θα κοστίσει απολύτως τίποτε σε εσάς!», δηλώνει η δημοφιλής δημοσιογράφος – παρουσιάστρια, δίνοντας έτσι το παρών σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια. Παράλληλα, η ίδια καλεί όλες και όλους μας να γίνουμε και εμείς με την σειρά μας πρεσβευτές αυτής της πρωτοβουλίας, με το να μοιραστούμε αυτή τη καμπάνια στα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #kapoioixreiazontaiaima.